Brussengroep Speciaal voor mij!

‘Mijn broertje krijgt alle aandacht, dat vind ik soms best lastig‘ , ‘Hoe moet ik mijn vriendinnen over mijn zus vertellen?‘, ‘Ik hou van mijn broer maar ik schaam me ook wel eens‘

In een gezin waar één van de kinderen een beperking heeft gaat het er vaak anders aan toe dan bij ‘doorsnee’ gezinnen. Als broer of zus van iemand met een beperking is dat niet altijd even makkelijk. In september 2019 start Mee Plus Midden-Holland in Gouda de brussengroep ‘Speciaal voor mij!’ voor kinderen van 8-12 jaar die een broer(tje) of zus(je) met een beperking hebben.

Heb jij een broer of zus met een beperking? Misschien vind je het moeilijk om over je broer of zus met je vrienden of familie te praten. Dat doe je niet zomaar. Vraag je je wel eens af waarom je broer/zus zo doet? Dat en nog veel meer bespreken we in de cursus.

Brussengroep Speciaal voor mij!

Een brussengroep is een groep waar broers en zussen van kinderen met een beperking elkaar kunnen ontmoeten. In de cursus komen kinderen spelenderwijs met elkaar in contact, krijgen informatie over de beperking(en) van de broer/zus en doen leuke activiteiten samen.

Voor wie:

Voor jongens en meisjes van 8 tot 12 jaar uit de gemeente Gouda, Bodegraven-Reeuwijk en Waddinxveen die een broer(tje) / zus(je) hebben met een beperking.

Waar:

MEE Plus Midden-Holland
Tielweg 3
Gouda

Start:

Ouderbijeenkomst op dinsdagavond 10 sept, van 19.30-20.30 uur. Cursus zelf start op woensdagmiddag 11 september.

Hoe vaak:

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten. Vooraf is er op dinsdagavond 10 september van 19.30-20.30 uur een ouderbijeenkomst. Daarna op woensdagmiddagen van 13.15 – 14.45 uur op de data:

11, 18 en 25 september en 2, 9 en 16 oktober 2019

Kosten:

Geen

Aanmelden:

Wil je je (kind) aanmelden of wil je meer informatie? Dit kan bij het Servicebureau van MEE via E: servicebureau.mh@meeplus.nl of T: 0182-520 333
Mochten de data niet schikken en heb je wel interesse, neem dan contact op met MEE.

jonge mantelzorger

Ook de jonge mantelzorger hoort er gewoon bij!