Gouda: Vrijwilligersverzekering

Mantelzorgers, voorleesouders, klaar-overs en collectanten. Mensen die actief zijn in clubs of sportverenigingen. Vrijwilligers die koffie schenken in het verzorgingstehuis of speeltuinen opknappen, kortom ….. Alle Goudse vrijwilligers zijn verzekerd. In Gouda doen veel inwoners vrijwilligerswerk. Belangrijk werk dat niet alleen onbetaald is maar ook risico’s met zich mee brengt. Om er zeker van te zijn dat deze vrijwilligers voldoende verzekerd zijn, heeft de gemeente Gouda de VNG Vrijwilligersverzekering afgesloten.

Deze collectieve verzekering biedt een vangnet voor de risico’s die gepaard gaan met vrijwilligerswerk. Vangnet wil zeggen dat de verzekering een secundaire dekking is. Heeft een vrijwilliger schade? En is er een andere verzekering dan de VNG Vrijwilligersverzekering waarop de vrijwilliger deze schade kan melden? Dan gaat die andere verzekering voor. Het maakt daarbij niet uit wanneer die verzekering gesloten is.

Meer weten?

U kunt hier de VNG / Centraal Beheer Achmea Vrijwilligersverzekering brochure downloaden.