Gouda: de Nationale Ouderendag komt er weer aan!

Op vrijdag 6 oktober 2017 is het weer Nationale Ouderendag. In heel Nederland worden die dag ouderen blij gemaakt met de vervulling van hun wens. Ook in Gouda worden prachtige wensen in vervulling gebracht. Barbara van Selst, voorzitter comité Nationale Ouderendag Gouda: “De Nationale Ouderendag zorgt ervoor dat zoveel mogelijk individuele wensen van ouderen worden vervuld. Is dat nodig dan? Het antwoord is …..…. ja!

Er zijn veel ouderen die graag iets willen ondernemen, maar daar, thuiswonend of in een zorginstelling niet toe in staat zijn of om welke reden dan ook niet toe komen. Daar willen wij op 6 oktober wat aan doen!
Daarom organiseren wij voor de 4e keer de Ouderendag in Gouda. We willen dit jaar weer veel ouderen bereiken die een individuele wens hebben die ze zelf lastig kunnen realiseren. Bijvoorbeeld omdat ze het niet kunnen regelen of niemand hebben die met ze op pad kan. Het zijn kleine wensen, iemand bezoeken, een rondje rijden, een kop koffie drinken. Er gewoon even op uit gaan en leuke gesprekken voeren. Dát is wat de
Ouderendag is!”

Hoe kunt u een wens indienen?
U kunt een wens indienen via de website www.nationaleouderendag.nl, een mail sturen naar gouda@nationaleouderendag.nl of bellen met 0182-820 392. Het is ook mogelijk een wens via een zgn. wenskaart in te dienen. Die wordt o.a. verspreid via thuiszorgorganisaties, gezondheidscentra, Sociale Teams Gouda, zorginstellingen en  kerken.

Om tijdig vrijwilligers te zoeken voor de uitvoering van een wens moet die uiterlijk 12 augustus zijn ingediend.

no